elinsindien.blogg.se

Banjara Basti

Publicerad 2013-11-26 15:40:48 i Allmänt

Volontärsarbetet i Banjara Basti är det bästa beslutet jag någonsin tagit! Dessa barnen! 
Man kan ha en riktigt dålig dag. Men såfort man kommer åkande med tuktuken och svänger in på området i Banjara och man hör barnens skrik och ser deras fina, sprudlande ansikten så vänder allt. Då existerar inget annat. Då är det bara skratt och bus och kärlek. 100 pussar och en miljon kramar. Man stänger liksom av allt annat utanför. Man blir lycklig och varm. 
Idag åkte vi tillbaka till Banjara på eftermiddagen. Vi gav alla barnen en dusch och tvättade deras hår med schampoo. Sedan klippte vi deras naglar och borstade deras hår. Alla blev så fina! Dom fick välja varsin toffs/hårklämma. Och dom blev SÅÅÅ glada! Dom kände sig så fina. Det var extremt kul. 
Det känns riktigt tråkigt att det endast är tre dagar kvar... Varje dag där är så givande! Det är synd att vi bara är där 2,5 timmar om dagen.. Det kommer bli riktigt tufft att länna detta stället...

Förrästen är Felicia sjuk! När vi kom hem från Banjara i förmiddags så gick hon rakt till sängen. Kunde inte äta lunch eller dricka eller nånting! Hon somnade direkt och kunde inte följa med till Banjara på eftermiddagen... När vi andra kom tillbaka hittade jag henne på rummet i riktigt dåligt skick! Då hade hon nästan 40 graders feber.. Men hon mår bättre och bättre. Får hoppas att detta är kortvarigt! (och att det inte smittar) Haha. 






Kommentarer

Postat av: Kate Jungnell

Publicerad 2013-11-28 15:47:20

Kära Elin. Jag läser och blir gråtfärdig när du berättar att barnen b lir glada över den minsta grej, hårspännen ex.!!! Hoppas de sista dagarna där blir lika givande och sedan ska ni ju ha "kul" och äventyra. Om inte din kamrat blir bra, måste hon nog fråga läkare om hon kan fortsätta resan, kanske få recept eller dyl. Ha en riktigt bra semester och var rädd pm dig.Vill ha dig hem oskadd. Kram och puss. Mormor, Morfar hälsar.

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela